Формування знань про міжнародні економічні відносини у шкільній географії - Sprenne, Vera; Zhemerov, Alexander (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 2018)
У статті розглянуто складову вивчення міжнародних економічних відносин (МЕВ) у діючих навчальних програмах з географії. Висвітлено особливості формування знань про МЕВ у різних класах. Запропоновано систему знань про МЕВ у шкільній географії: у 6 кл. слід формувати поняття про міжнародний туризм; у 7 кл. - поняття про основні форми МЕВ: торгівлю, туризм, фінансові відносини, науково-технічне співробітництво; у 8 кл. - поняття про міжнародний рух робочої сили та міжнародні інтеграційні процеси; у 9 кл. - про міжнародні валютні відносини. Охарактеризовано активні методи вивчення МЕВ на уроках географії з урахуванням вікових особливостей учнів – дискусії, роботу з інтерактивними картами, он-лайн тестування.