ЩОДО ПИТАННЯ ПРО ЗМІСТ ПОНЯТТЯ «ПАЦІЄНТ» - Дроздова, О. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Охарактеризовано зміст поняття «пацієнт». Розглянуто основні ознаки, які мають ключове значення для з’ясування змісту поняття «пацієнт». Сформульована і виражена точка зору, що пацієнтом є фізична особа або суб’єкт правовідносин. Вказано на відмінність понять «хворий» та «пацієнт» і їх правової природи. Висловлено думку, що пацієнт може бути учасником як цивільно-правових, так і кримінально-правових відносин, а це підтверджує комплексний характер. Розглянуто наукові дискусії стосовно дефініції «пацієнт».Ключові слова: пацієнт, медичні працівники, права, обов’язки, фізична особа, представник, статус.