КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ НА ЗВЕРНЕННЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ - Безсонова, М.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті аналізується зміст та місце в системі гарантій прав і свобод особи права на звернення до Європейського суду з прав людини; розглядаються проблемні аспекти звернення громадян України до Європейського суду з прав людини та досліджується ефективність цього правозахисного механізму; окремої уваги приділено аналізу умов прийнятності заяви, за яких реалізація такого захисту може стати дієвою.Ключові слова: захист прав людини, гарантії захисту прав людини, звернення до Європейського суду з прав людини, умови прийнятності заяви.