АНТИТЕРОРИСТИЧНА КОМПЕТЕНЦІЯ ІНСТИТУЦІОНАЛЬНОГО МЕХАНІЗМУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Новікова, Л.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті розкривається антитерористична компетенція інституційного механізму Європейського Союзу. З позицій деталізованого аналізу висвітлюються деякі історичні аспекти формування антитерористичного апарату інституційного механізму об’єднаної Європи, а також наголошується на основних напрямах їх контртерористичної діяльності. Особлива увага акцентується на антитерористичній компетенції Європолу як найважливішого органу, який координує роботу поліцейських сил країн-членів ЄС в частині протидії тероризму. Робиться висновок, що в структурі інституційного механізму ЄС створено цілу систему органів антитерористичного призначення, які є різними за порядком формування і мають власні особливості функціонування.  Ключові слова: Європейський Союз, інституційний механізм, тероризм, компетенція, Рада міністрів юстиції і внутрішніх справ, Європол.