МІЖНАРОДНО-ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ДІТЕЙ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЛЯ - Сироїд, Т.Л. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті проаналізовано міжнародно-правові акти щодо захисту дітей від сексуального насильства; визначено  роль ООН, її органів та посадових осіб у захисті прав дітей; окреслено шляхи подальшого удосконалення співпраці світової спільноти у цій сфері правовідносин.Ключові слова: грубі порушення прав людини, діти, жертви зловживань, захист, міжнародні стандарти, рабство, сексуальне насилля.