ЕФЕКТИВНІСТЬ НОРМ ПРАВА ТА УДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКОНІВ ЯК ВАЖЛИВІ УМОВИ БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОЧИННІСТЮ - Слінько, Д.С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Статтю присвячено розгляду залежності результативності боротьби зі злочинністю від досконалості анти кримінального законодавства. Розглядаються норми, що входять до галузі кримінального та кримінального процесуального законодавства на відповідність цілям охорони особистості, суспільства і держави від злочинних посягань. Зазначається, що ефективність як законів, так і їх застосування обумовлюють необхідність того, що саме держава повинна створювати всі необхідні соціальні, економічні, політичні та ідеологічні умови у протидії злочинності, за допомогою чіткої та послідовної анти кримінальної політики та наукової забезпеченості законотворчості та законозастосування.Ключові слова: протидія злочинності, анти кримінальне законодавство, правова норма, кримінальне провадження, удосконалення законодавства, системи кримінальної юстиції, кримінальна політики держави.