ВИСОКІ ТЕХНОЛОГІЇ У ДОКАЗУВАННІ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ - Заклюка, А.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Застосування нових методів боротьби з кримінальними правопорушеннями, зокрема з організованою, транснаціональною злочинністю, повинно бути застосовано на підставі використання нових досягнень науки, високих технологій, які за чинним законодавством отримали органи кримінальної юстиції. На підставі аналізу наукових точок зору автор пропонує надати теоретичну модель застосування технічних засобів у кримінальному провадженні та запропонувати окремі елементи механізму дії. На підставі аналізу практики застосування відео конференц зв’язку автором пропонується розробити теоретичну модель та механізм проведення відео конференції під час судового розгляду.Ключові слова: докази, слідчий, суд, слідчі розшукові дії, негласні слідчі (розшукові) дії, відео конференція, технічні засоби, безпека.