ТЕХНІКА МОНІТОРИНГОВОГО ЗБОРУ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ ТИПОВИХ ПРАВОТВОРЧИХ ПОМИЛОК - Онищук, І.І. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Висвітлено питання доцільності збору та узагальнення правотворчих помилок у процесі правового моніторингу. З’ясовано, що правовий моніторинг є способом виявлення техніко-юридичних помилок відповідного нормативно-правового матеріалу. Доведено, що знання експертами про правотворчі недоліки слугують орієнтиром для цілеспрямованого, предметного аналізу тексту нормативно-правового акта.Ключові слова: правовий моніторинг, правотворчість, правотворча помилка, юридично-технічна помилка, нормативно-правовий акт, прогалини в праві.