Кримінальна відповідальність і заходи кримінально-правового характеру - Ревтов, О.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Сучасні тенденції щодо гуманізації кримінально-правової політики в державі, а також активізовані процеси реформування кримінального законодавства відповідно до міжнародно-правових стандартів – викликають потребу у визначенні природи заходів кримінально-правового впливу в сучасному суспільстві. Дослідження питання співвідношення заходів кримінально-правового характеру з кримінальною відповідальністю, створює передумови до становлення узагальненого розуміння природи заходів кримінально-правового впливу.Ключові слова: кримінальна відповідальність, кримінально-правовий вплив, заходи кримінально-правового характеру, покарання, кримінально-правовий примус, заходи виховного характеру, форми реалізації кримінальної відповідальності.