Міжнародно-правовий захист дітей-жертв торгівлі дітьми - Сироїд, Т.Л. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті проведено аналіз міжнародно-правових актів у галузі захисту дітей-жертв торгівлі людьми; приділено увагу створеним на їх підставі конвенційним контрольним органам, визначено їх роль у захисті прав дітей; узагальнено наявні підходи до забезпечення прав даної категорії осіб; окреслено шляхи подальшого удосконалення співпраці світової спільноти  у цій сфері правовідносин.Ключові слова: діти, жертви зловживань, міжнародні стандарти, насилля, неповнолітні особи, правовий статус, реабілітація.