Криміналістика – як інтегративна наука: точки взаємопроникнення та її зв’язок з соціологією - Даньшин, М.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті з позиції криміналістики, як спеціальної комплексної та інтегральної юридичної науки, досліджений міжнауковий її зв'язок з соціологією за допомогою аналізу процесів диференціації та інтеграції наукових знань – як провідних тенденцій формування та розвитку криміналістичної науки. Автор аргументує необхідність створення нової криміналістичної теорії «криміналістичне інтегрування», як базису для дослідження впливу загальних процесів диференціації та інтеграції наукового знання на криміналістику, зміни її функціонального призначення, соціального навантаження та структури.      Ключові слова: знання, наука, диференціація, інтеграція, криміналістика, соціологія, соціологія права, криміналістичне інтегрування.