Насильство в грабежі (проблеми кримінально-правової оцінки) - Храмцов, О.М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Здійснений кримінально-правовий аналіз злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 КК України. Визначені основні характеристики фізичного та психічного насильства, як обов’язкових ознак об’єктивної сторони насильницького грабежу. Надані авторські рекомендації щодо вдосконалення відповідного законодавства про кримінальну відповідальність і практики його застосування.Ключові слова: злочини проти власності; насильницький грабіж; фізичне насильство; погроза застосування фізичного насильства; злочин з матеріальним складом; злочин з формальним складом; суб’єктивне ставлення.