Земельна ділянка та розміщене на ній нерухоме майно як об’єкти відчуження для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності - Суєтнов, Є.П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті досліджено об’єкти відчуження для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності – земельні ділянки та розміщене на них нерухоме майно. Здійснено загальну характеристику та класифікацію таких об’єктів, а також обґрунтовано, що об’єктом відчуження може бути лише та земельна ділянка, яка одночасно як за основним, так і за конкретним цільовим призначенням може перебувати у приватній власності, і яка при цьому є виключно необхідною для певного загальнокорисного заходу.Ключові слова: відчуження земельних ділянок, викуп земельних ділянок, примусове відчуження, експропріація, суспільні інтереси, суспільні потреби, суспільна необхідність.