Органи судової влади в механізмі забезпечення прав і свобод людини і громадянина в Україні - Зубенко, Г.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Статтю присвячено дослідженню місця і ролі органів судової влади в механізмі забезпечення прав і свобод людини і громадянина. Проаналізовано повноваження Конституційного Суду України та судів загальної юрисдикції у сфері забезпечення прав і свобод. Акцентовано увагу на перевагах такого забезпечення вищезазначеними органами державної влади.Ключові слова: права і свободи людини і громадянина, забезпечення прав і свобод, Конституційний Суд України, суди загальної юрисдикції.