Деформації правосвідомості у контексті правового самопізнання - Гладкий, С.О. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті розглядаються питання, що належать до комплексу проблем науково-теоретичного і практичного характеру, які виникають у процесі розробки автором теоретичних засад, методології й методики правового самопізнання. Піддаються аналізу актуальні наукові уявлення щодо одного з найважливіших структурних компонентів правового самопізнання – стійких психічних станів, котрі позначають терміном «деформації правосвідомості». Теоретичні проблеми дослідження цих станів осмислюються в контексті завдань практичного вивчення індивідом власної правової психіки.Ключові слова: правосвідомість, деформації правосвідомості, норма правосвідомості, правове самопізнання, правова самосвідомість.