Освіта і наука як чинники забезпечення соціально-економічного розвитку України (теоретико-правовий аспект) - Шестак, В.С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті на основі аналізу чинного законодавства та наукової літератури досліджено наскільки в умовах посилення загальносвітових процесів глобалізації та інформатизації, виникнення глобальних соціально-економічних, політичних, екологічних негараздів, які вже не є справою лише окремої людини, групи людей, суспільства, суспільство і держава здатні за допомогою освіти і науки, на підставі здійснення освітньої та наукової діяльності, протистояти цим негараздам. Історичний процес розвитку людства свідчить, що саме освіта і наука, а також обумовлені ними освітня та наукова діяльності були тими умовами та факторами, які опосередковували і забезпечували прогрес суспільства та розвиток держави.Ключові слова: держава, суспільство, право, глобалізація, функція, освіта, наука, діяльність.