Поняття земельної ділянки як об’єкту права власності: підходи до тлумачення - Тоцька, К.М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті вирішується питання термінології «земельна ділянка», що призводить до неоднозначних висновків як в теоретичній, так і в практичній сферах. При дослідженні враховується, що земельна ділянка може бути об’єктом земельного та цивільного права, виступати як об’єкт різних за своїм змістом і характером правовідносин (земельних, цивільних, в тому числі майнових, речово-правових, зобов’язально-правових відносин), публічних і приватних прав.Ключові слова: земля, земельна ділянка, земельне право, цивільне право, природний ресурс, об’єкт.