Особисті немайнові права на похідні твори - Тарасова, І.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Стаття присвячена дослідженню специфіки особистих немайнових прав авторів похідних творів. Автор стверджує, що залежний характер похідних творів обумовлює залежний характер прав авторів похідних творів, зокрема, особистих немайнових прав. У статті вказуються на певні специфічні риси особистих немайнових прав авторів похідних творів: автор похідного твору не може взяти собі псевдонім, який буде співпадати з ім’ям чи псевдонімом автора оригінального твору; будь-яке коментування, ілюстрування, редагування тексту твору може зачіпати немайнове право автора похідного твору на недоторканість і тому неодмінно потребує згоди автора; при вирішенні питання, чи мало місце при оприлюдненні переробки порушення права на оприлюднення оригінального твору, треба приймати до уваги вид та мету цієї переробки, зважаючи на ступінь запозичення.Ключові слова: похідні твори, особисті немайнові права, право авторства, право на ім’я, право на недоторканість твору, право на оприлюднення.