Компетенція як основа ефективності органів виконавчої влади - Людькова, І.І. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті розглянуто проблеми визначення змісту компетенції, елементів та принципів компетенції як основи ефективності органів виконавчої влади та запропоновано шляхи їх вирішення. Зроблено висновки, що компетенцією визнається сукупність юридично встановлених повноважень (прав, обов’язків) конкретного органу публічної влади, що визначають його місце в системі органів виконавчої влади.Ключові слова: компетенція, елементи компетенції, принципи компетенції.