Визначення поняття «сім’ї» як правової категорії - Казарян, К.А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Статтю присвячено визначенню поняття «сім’ї» як правової категорії. Розкрито зміст, ознаки, підстави створення сім’ї, відмінність між юридичним та соціологічним розумінням сім’ї. Шляхом дослідження поглядів науковців, проведення аналізу законодавства та виокремлення істотних ознак запропоновано авторське визначення сім’ї.Ключові слова: сім’я, сімейні правовідносини, підстави створення сім’ї, ознаки сім’ї, фізичні особи.