Правові особливості реєстрації і регулювання діяльності суб’єктів сільськогосподарського дорадництва - Тараненко, Л.С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Досліджено питання особливостей правового регулювання реєстрації дорадників. Висвітлено порядок отримання ними кваліфікаційного посвідчення. Звернуто увагу на роль регіональних кваліфікаційних і апеляційних комісій у набутті кваліфікацій сільськогосподарського дорадника або сільськогосподарського експерта-дорадника. Розглянуто права, обов’язки, компетенцію дорадників та вимоги, які висуває законодавство до сільгоспдорадників. Формуються пропозиції щодо удосконалення правового статусу сільськогосподарських дорадників і експертів-дорадників. Зроблено висновок про доцільність створення сільськогосподарських дорадчих служб та про удосконалення законодавства про них.Ключові слова: дорадчі служби, професійне навчання, кваліфікаційний іспит, кваліфікаційне свідоцтво, вимоги до дорадників, реєстр сільськогосподарських дорадників, надання дорадчих послуг.