АРБІТРАБІЛЬНІСТЬ ЯК ПЕРЕДУМОВА РОЗГЛЯДУ СПРАВИ МІЖНАРОДНИМ КОМЕРЦІЙНИМ АРБІТРАЖЕМ - Воронов, К.М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті розглядається і аналізується поняття арбітрабільності та її встановлення в міжнародному комерційному арбітражі. Приділяється увага застосуванню арбітрабільності поряд із підвідомчістю та підсудністю. Встановлюється різниця між об’єктивною та суб’єктивною арбітрабільністю. Аналізується судова практика України стосовно встановлення арбітрабільності спору та дійсності арбітражної угоди. Ключові слова: арбітрабільність, арбітраж, сторони спору, підвідомчість.