ЩОДО МЕТОДОЛОГІЧНИХ ЗАСАД ДОСЛІДЖЕННЯ КРИМІНАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА - Храмцов, О.М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Статтю присвячено проблемі насильства як предмету вивчення наук кримінально-правового циклу. Автором наголошується, що одночасне застосування наукових методів кримінального права та кримінології при вивченні цього питання дозволяє розробити комплекс ефективних заходів протидії насильству кримінально-правовими та кримінологічними засобами. Такий підхід повинен бути поширений і на інші види злочинів з метою істотного зниження рівня їх поширення в суспільстві. Ключові слова: насильство, фізичне насильство, психічне насильство, протидія, методика, методологія, кримінально-правове дослідження.