ЛІС ТА ЛІСОВА РОСЛИННІСТЬ ЯК ОБ’ЄКТИ РЕЧОВОГО ПРАВА - Оніка, Я.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті проаналізовано поняття «ліс» та «лісова рослинність» з точки зору цивільного права. Вказано на неможливість віднесення лісу до об’єктів цивільних прав. Визначено співвідношення земельної лісової ділянки та лісової рослинності. Зроблено висновок про віднесення лісової рослинності за аналогією багаторічних насаджень, до складових частин речі – земельної ділянки, з чого випливає неможливість самостійної оборотоздатності лісової рослинності на земельній ділянці. Ключові слова: ліси, лісові землі, земельні ділянки лісогосподарського призначення, об’єкти цивільних прав, речові права, нерухомість.