СПЕЦІАЛЬНІ ОЗНАКИ ТВАРИНИ ЯК ОБ’ЄКТА ПРАВА ВЛАСНОСТІ - Устименко, О.А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Статтю присвячено аналізу спеціальних ознак тварини як об’єкта права власності, а саме таких ознак як біологічна відтворюваність тварини та одухотвореність. Автор доводить, що саме одухотвореність є ознакою, яка визначила особливий характер правового регулювання тварини в якості об’єкта цивільних прав у цілому, та права власності зокрема, й зробила неможливим віднесення тварини до різновиду речей. Ключові слова: спеціальні ознаки, тварина, об’єкт, одухотвореність.