КОАЛІЦІЯ ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ ТА УРЯД УКРАЇНИ: ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОДІЇ - Данічева, К.П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: Статтю присвячено дослідженню особливостей взаємодії коаліції депутатських фракцій та уряду України. Акцентується увага на зміні форми правління на парламентсько-президентську, появі суб’єкта конституційно-правових відносин коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України і наслідків, які спричинила зазначена обставина для Президента України та Кабінету Міністрів України. Взаємодія розглядається в таких аспектах, як порядок призначення голови уряду та персонального складу, затвердження Програми діяльності та взаємній залежності парламентської більшості та уряду. Ключові слова: коаліція депутатських фракцій, Кабінет Міністрів України, Конституція України, коаліційна угода.