ПРІОРИТЕТИ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ УКРАЇНИ В СВІТЛІ АКТИВІЗАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Передерій, О.С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті, з позицій загальнотеоретичного аналізу, висвітлюється низка взаємопов’язаних аспектів процесу запровадження в практику діяльності інституцій вітчизняної правоохоронної системи апробованих в Європі стандартів правоохоронної діяльності. Посилаючись на положення підписаною Україною і Європейським Союзом у 2014 році Угоди про асоціацію, виокремлюються пріоритетні аспекти діяльності національних правоохоронних напрямів, стандарти роботи яких потребують «європеїзації». Обґрунтовано, що впровадження європейських еталонних практик правоохоронної діяльності має відбуватись за умови комплексної протидії таким негативним соціальним явищам як корупція, недовіра населення до влади, недосконалість законодавства, жорсткий характер політичної конфронтації у суспільстві, високий ступінь ризику перевищення влади посадовими особами правоохоронних органів службових повноважень. Ключові слова: правоохоронні органи, правоохоронна діяльність, державна влада, державна служба, європейська інтеграція, Європейський Союз, європейські стандарти.