ПРАВОПОРЯДОК І ПРАВОМІРНА ПОВЕДІНКА (ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ В ПРАВОВІЙ ДЕРЖАВІ) - Воронова, І.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті поставлено питання про особливий характер взаємозв’язку правового порядку і правомірної поведінки в умовах функціонування правової держави і громадянського суспільства. Досліджено провідну роль у становленні правопорядку активної і буденної правомірної поведінки суб’єктів права з високим рівнем правосвідомості та правової культури. Підкреслено необхідність активного правового виховання носіїв конформістської і маргінальної правомірної поведінки. Ключові слова: правова держава, громадянське суспільство, правовий порядок, правова поведінка, правомірна поведінка, конформістська поведінка, маргінальна поведінка.