УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У КОНТЕКСТІ ПОБУДОВИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРОСТОРУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Смульська, А.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2016)
Анотація: У статті наголошено на нагальності проблеми працевлаштування; зазначено, що вступ України до Болонського процесу відбувся з метою створення європейського наукового та освітнього простору задля підвищення спроможності випускників вищих навчальних закладів до працевлаштування, поліпшення мобільності громадян та підняття конкурентоспроможності європейської вищої школи; проаналізовано поняття та процес працевлаштування; запропоновано вид практичної допомоги випускникам щодо вдалого здійснення їх перших професійних кроків; зазначено, що мобільність членів освітянського простору, привабливість освітянських послуг та можливість працевлаштування в нашій країні можливі за умови соціоекономічного інтегрування нашої країни в європейський простір. Ключові слова: працевлаштування, зона Європейської вищої освіти, Болонський процес, вищий навчальний заклад, вища освіта, держава, майбутній фахівець, робота, молодь, ринок праці.