Джерела військового права України - Полякова, О.С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті визначено ознаки джерел військового права України та надана їх загальна характеристика. Серед ознак джерел військового права України автор виокремлює обов’язковість правових норм та неухильне їх виконання суб’єктами військового права України; формальну визначеність, яка проявляється у зовнішній формі вираження нормативних приписів, що формують систему джерел військового права України та від якої залежить їх юридична сила, місце у правовій системі та ефективність і своєчасність регулювання відносин у військовій сфері. Як джерела військового права України автор виділяє Основний Закон держави, закони України, підзаконні нормативно-правові акти, локальні акти, звичай, нормативні договори (міжнародні угоди та адміністративні договори) та правову доктрину України. Ключові слова: джерела військового права України, ознаки джерел військового права України, обов’язковість джерел військового права України, формальна визначеність джерел військового права України, загальновідомість джерел військового права України, Конституція України як джерело військового права України; закони України як джерело військового права України, підзаконні нормативно-правові акти як джерело військового права України, локальні акти як джерело військового права України, нормативний договір (міжнародна угода, адміністративний договір) як джерело військового права України, правова доктрина як джерело військового права України.