Деякі питання визначення житлово-будівельного кооперативу як платника податку на прибуток підприємств - Бєлова, А.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Стаття присвячена проблемному та водночас дуже актуальному питанню визначення житлово-будівельного кооперативу як платника податків та суб’єкта пільгового оподаткування податком на прибуток підприємств у контексті співвідношення норм Податкового кодексу України з нормами інших законодавчих актів з метою зниження кількості чинників, існування яких призводить до фактичної невизначеності кола суб’єктів пільгового оподаткування та зниження регулюючого впливу податків та податкових звільнень на розвиток неприбуткових житлово-будівельних кооперативів. Ключові слова: платник податків, податкова пільга, податок на прибуток підприємств, житлово-будівельний кооператив, неприбуткова організація.