Концепція інституційного балансу в практиці Європейського Суду - Москаленко, О.М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Стаття присвячена вивченню концепції інституційного балансу – оригінальної політико-правової теорії, яка асоціюється із розвитком інституційної системи Європейського Союзу. У статті пропонується аналіз практики тлумачення та використання цієї концепції головним судовим органом ЄС – Європейським Судом. Основним висновком запропонованого аналізу є теза про те, що Суд ЄС розглядає вказану концепцію як систематизований набір процесуальних правил, яких інституції ЄС зобов’язані дотримуватись у процесі формування «вторинного законодавства». Ключові слова: Європейський Союз, інституційний баланс, «вторинне законодавство», прецедент, Суд ЄС, Європейський Парламент.