Основні напрями контртерористичної діяльності Організації Об’єднаних Націй - Новікова, Л.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті висвітлюються основні напрями контртерористичної діяльності Організації Об’єднаних Націй як найбільшої і головної міжнародної організації миролюбних держав світу. На основі опрацювання змісту спеціальних положень Глобальної контртерористичної стратегії ООН, акцентується увага на пріоритетних аспектах протидії тероризму сучасного прогресивного людства. Обґрунтовується позиція, у відповідності до якої завдання протидії тероризму на міжнародному рівні і захист прав і свобод громадян є тотожними для міжнародної спільноти. Ключові слова: тероризм, права і свободи людини, міжнародне право, Організація Об’єднаних Націй, Глобальна контртерористична стратегія.