Щодо питання про визначення кримінально-правової охорони основ громадянського суспільства України, як складової кримінально-правової та державної політик - Лантінов, Я.О. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Стаття присвячена питанню визначення кримінально-правової охорони основ громадянського суспільства України, як складової кримінально-правової та державної політик. Розглядаються теоретичні напрацювання у визначенні понять і ознак кримінально-правової політики. Досліджується корпус законодавчих актів і робиться висновок про те, що напрями державної політики поділяються залежно від цільових станів суспільства, а не від інструментів (способів) їх досягнення. На основі зіставлення із зазначеними теоретичними положеннями, а також з’ясованими властивостями напрямів державної політики формулюється поняття кримінально-правової охорони основ громадянського суспільства України. Ключові слова: політика, кримінально-правова охорона основ громадянського суспільства України.