Про основні напрями сучасної кримінальної політики України - Мельник, О.В.; Руденко, М.В.; Півненко, В.П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: В статті обґрунтовується необхідність відмови від старої державної кримінальної політики, яка повністю вичерпала свій стратегічний ресурс і вже не приносить позитивних результатів у боротьбі зі злочинністю. Пропонується розробити нову кримінальну політику, побудовану на сучасних фундаментальних економічних, політичних, моральних і правових реаліях демократичної України, а також визначаються вісім її основних напрямів. Ключові слова: злочинність, кримінальна політика, напрями, доктрина, реформи, концепція, пріоритети.