Робота за викликом: договір «нуль годин» - Свічкарьова, Я.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті проаналізовані дослідження науковців щодо роботи за викликом: договору «нуль годин». Обґрунтовано положення про те що, укладаючи угоду «нуль годин» з правом працівника відмовитися від виклику, фізична особа та роботодавець домовляються по деякі істотні умови майбутнього співробітництва, які можуть реалізуватися у подальшому в конкретних строкових трудових договорах, при цьому фізична особа має право відмовитися від укладання конкретного трудового договору. Автор пропонує назвати таку угоду «рамкова угода про укладання трудового договору про роботу за викликом». Ключові слова: нетипова зайнятість, робота за викликом, угода «нуль годин», рамкова угода про укладання трудового договору про роботу за викликом.