Становлення інституту довічного утримання в цивільному праві України - Чуйкова, В.Ю. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті досліджуються етапи становлення інституту довічного утримання в цивільному законодавстві України. Дається порівняльний аналіз різноманітних підходів до такого договору як з боку вчених-юристів, так і судових органів. Ключові слова: довічне утримання, відчужувач, набувач, обов’язок надання утримання, догляд, передача майна, дарування, купівля-продаж.