Організаційно-управлінські принципи формування і розвитку інформаційних відносин в сфері державної служби України - Пахомова, І.А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті пропонується авторський перелік організаційно-управлінських принципів формування і розвитку інформаційних відносин в сфері державної служби України. На основі аналізу чинного законодавства України про державну службу і про інформацію розкривається зміст принципів професійної компетентності державних службовців у сфері інформаційних відносин, державного захисту інформаційного суверенітету України і забезпечення інформаційної безпеки системи державного управління, відповідності інформаційних відносин у сфері державної служби пріоритетам суспільного розвитку, державної підтримки розвитку інформаційних відносин у секторі державної служби, інформаційного забезпечення потреб державної служби, міжнародного інформаційного співробітництва. Підкреслюється значення наведених принципів як регулятора службової поведінки державних службовців. Ключові слова: інформація, інформаційні відносини, державна служба, державний службовець, державне управління, принципи, інформаційна безпека.