Предмет і методи інформаційного права України - Коваленко, Л.П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Розглядається сутність інформаційного права, як галузі права. Також у статті аналізуються усі групи інформаційно-правових відносин, які складають предмет інформаційного права. На думку автора, класифікація інформаційно-правових відносин на групи, спростить їх вибір на практиці, дозволить правильно застосовувати нормативно-правові акти інформаційного права. Також автором статті досліджуються методи інформаційного права. Ключові слова: інформаційне право, предмет інформаційного права, інформаційно-правові відносини, інформаційно-правова норма, імперативний метод правового регулювання, диспозитивний метод правового регулювання.