Післядипломна освіта як складова конституційного права на освіту в Україні - Селюков, В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті розглядається зміст конституційного права на освіту в контексті визначення місця післядипломної освіти як його складової частини. Проаналізовано сучасні тенденції нормативного забезпечення права на освіту взагалі та, окремо, визначено перспективні підходи до системи освіти, в якій післядипломна освіта є складовою частиною освіти нарівні з вищою та початковою освітою. Запропоновані першочергові кроки до подолання законодавчих та доктринальних розбіжностей у визначені змісту права на післядипломну освіту в Україні. Ключові слова: післядипломна освіта, право на освіту, елементи права на освіту, зміст конституційного права, суб’єктивне право.