До питання розвитку юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна – класичного університету з європейською системою освіти - Смульська, А.В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті проаналізовано особливості класичних університетів; висвітлено досвід роботи юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна; встановлено визначальні критерії освіти на юридичному факультеті та перспективні напрями його подальшої діяльності. Ключові слова: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, вищий навчальний заклад, класичний університет, юридичний факультет, європейська система освіти.