Взаємозв’язок між юридичною освітою і юридичною професією: українсько-європейський контекст - Кагановська, Т.Є. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті наголошено на вагомості та значимості ролі юриста в сучасному суспільстві; визначено існуючі проблеми юридичної освіти і професії; встановлено принципи універсальності вищої юридичної освіти; сформульовано вимоги до фаху правника; наведено приклади проведення контролю за якістю юридичної освіти в Німеччині. Ключові слова: юрист, юридична освіта, юридична професія, навчальний процес, реформа, ВНЗ.