Пріоритети правоохоронної діяльності держави як члена Європейського Союзу (теоретико-правовий аспект) - Степанова, О.Г. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: У статті з позицій загальнотеоретичного аналізу висвітлюються основні пріоритети правоохоронної діяльності держави як члена Європейського Союзу. Основну увагу зосереджено на тому, що правоохоронна діяльність країн-членів ЄС спрямована, в кінцевому рахунку, на захист і охорону основних цінностей альянсу, що закріплені в установчих документах ЄС. Підкреслюється, що Україні, яка планує у перспективі стати членом ЄС, слід провести комплексні реформи, спрямовані на створення реальних умов забезпечення прав і свобод громадян, законності, правопорядку, втілення ідеї правової держави і демократії. Ключові слова: Європейський Союз, правоохоронна діяльність, цінності Європейського Союзу, законність, правопорядок, права і свободи, правова держава.