Теоретичне значення кримінально-процесуальних елементів протидії злочинності - Слінько, Д.С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Стаття присвячена розгляду теоретичних положень функцій учасників кримінального провадження. Визначається теоретична модель кримінального переслідування на підставі функціонального визначення правового статусу сторін. Вносяться пропозиції щодо подальшого вдосконалення наукового положення правового статусу сторін, учасників кримінального провадження, їх функціонального визначення, задля більш ефективної боротьби з кримінальними правопорушеннями. Ключові слова: кримінальне провадження, кримінологічні проблеми, негласні слідчі (розшукові) дії, змагальний процес, процесуальні функції, кримінальне правопорушення, злочинність.