Наклеп у кримінальному праві: за та проти (соціальний та правовий аспект) - Храмцов, О.М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, 2014)
Анотація: Розглядаються підстави криміналізації такого суспільно небезпечного діяння як наклеп. Наголошується на тому, що його криміналізація відповідає всім необхідним принципам. Пропонуються шляхи вдосконалення практики застосування норм про злочини проти честі та гідності особи. Ключові слова: наклеп, честь, гідність, криміналізація, декриміналізація, кримінальна відповідальність.