Лексичний мінімум як основа навчання лексики російської мови іноземних студентів - Копилова, О.; Курилюк, Т. (Викладання мов у вищих навчальних закладах освіти на сучасному етапі. Міжпредметні зв’язки, 2017)
У статті описано поняття «лексичний мінімум», розглядаються підходи до складання лексичного мінімуму в європейській та російській лінгводидактиці. На підставі наукових праць із лексикографії сформульовано основні характеристики лексичного мінімуму і наводяться класифікації даного типу словників. Представлено і проаналізовано основні критерії відбору лексичних одиниць, які є релевантними для сучасних лексичних мінімумов загального володіння іноземною мовою. Надаються рекомендації щодо складання лексичного мінімуму загального володіння для подальшого використання при навчанні іноземних студентів.