ТИПОЛОГІЯ НАВЧАЛЬНИХ ТЕКСТІВ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОГО МОВЛЕННЯ - Дроздова, І. П. (Teaching Languages at Higher Educational Establishments at the Present Stage. Intersubject Relations, 2015)
У статті запропоновано типологію навчальних текстів для ефективноїреалізації завдань формування і розвитку професійного мовлення студентів-нефілологів  ВНЗ;  визначено  критерії   відбору  та  аспекти  текстуз урахуванням цілей і завдань професійно орієнтованого навчання, вихованняй розвитку особистості сучасного фахівця.