НАВЧАННЯ ПЕРЕКЛАДУ ГРАМАТИЧНИХ ЗАСОБІВ ВИРАЖЕННЯ СУБ’ЄКТИВНОЇ МОДАЛЬНОСТІ У НІМЕЦЬКІЙ МОВІ - Шовкова, Т.А. (Викладання мов у вищих навчальних закладах освіти на сучасному етапі. Міжпредметні зв’язки, 2014)
Стаття присвячена методиці навчання майбутніх перекладачів граматичних конструкцій суб’єктивної модальності німецької мови у письмовому перекладі. Розроблено модель навчання категорії модальності як категорії висловлювання та тексту, що дало можливість визначити два етапи: робота з міні-текстом та робота з текстом, яка здійснювалася методом ділової гри у форматі офіційного листування.