Перспективи розвитку викладання юридичних дисциплін на прикладі досвіду США - Новікова, Валерія Павлівна (Проблеми сучасної освіти, 2017)
У статті висвітлено основні поняття, принципи, історію, засади правової регламентації юридичної професії у США. У порівняльній перспективі розглянуто системи вищої юридичної освіти США та України, їхню історію та сучасний стан. Значну увагу приділено рекомендованим і діючим стандартам ліцензування юридичної практики у США, можливостям набуття освітнього і професійного правничого досвіду у Сполучених Штатах Америки.