Прямуємо у майбутнє разом із бібліотекою - Журавльова, Ірина Казимирівна (Проблеми сучасної освіти, 2017)
У статті розглянуто діяльність університетської бібліотеки в умовах інформаційного суспільства. Автор аналізує стратегію розвитку бібліотек в Україні, питання збереження фондів, співіснування електронних та зведених каталогів, створення електронних ресурсів та співпрацю бібліотек у цих напрямках. Окреме важливе завдання бібліотек – створювати для читачів нове комфортне середовище та допомагати їм орієнтуватися в інформаційному просторі.